Gelelim tarifimize.. Malzemeler çok basit, adı üstünde 3 (kabartma tozu) - 2 (sb yoğurt) - 1 (sb yağ) :)
Malzemeler:
- 3 kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Un (Yumuşak kıvama gelene kadar)
İç Malzemeleri:
- Patates
- Sıvı yağ/tereyağ
- Peynir
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Dışını Kaplamak için:
- Galete Unu
Hazırlanışı:
İlk olarak patatesi rendeleyip yağda kavurup pişiriyoruz. Karabiber tuzunu ekliyoruz ve başka bir kapta ise peynir maydanoz harcını hazırlıyoruz.
Sonra ise 3-2-1 ölçekli malzemelerimizi derin büyük bir kabın içinde karıştırıyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıp yoğuruyoruz. Hamuru hazırladıktan sonra elimizle bezeleri açıyoruz ve içine patatesli peynirli harcımızı yayarak koyuyoruz. Tam ortasına maydanoz peynir harcını koyup hamur bezesinin kenarlarından toplayarak kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz. 3-2-1 toplarını galete ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize koyuyoruz.
Son olarak ise önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımızda 45-50 dk pişiriyoruz.
Not: Sıcak olarak kahvaltıda servis etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Mükemmel kahvaltılık bir hamurişi :) Ayrıca misafirleriniz bunu sizin yaptığınıza inanamayacak çünkü çok devasa büyük toplar oluyor :) Afiyet olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder